Nevoia de adevar,

Well… nu, nu o să mă adresez politicului, deşi n’ar fi rău însă sunt convis că ar fi inutil :D…..

Ne întrebăm adeseori dacă visele sunt singurele adevăruri pe care ni le putem oferi în drumul nostru spre nefiinţă. Dacă e aşa, atunci există oameni care nu visează, pentru ei adevărul există undeva, la capătul unui labirint cu …coridoare lungi şi întunecoase. Simplitatea lor sufletească nu le oferă curajul necesar pentru a străbate calea spre cunoaşterea supremului gest al iubirii de adevăr. Încătuşaţi într-o lume imorală, îşi construiesc castele de patimi şi fac din virtute, un stâlp al trădării. Nevoia de adevăr e pâinea şi sarea visătorilor, a celor puţini de o copleşitoare curăţenie sufletească.

Bernardin de Saint – Pierre cică spunea: ”Adevărul e ca roua cerului, ca să-l păstrezi curat, trebuie să-l aduni într-un vas curat”. Vasele în care-l adună sunt plămădite din speranţe într-un mâine mai bun. Când prea plinul de zi cu zi le inundă sufletele, îşi întorc privirea spre adevăr &…. cică-i numim adolescenţi!. Trăindu-şi cu intensitate visele ei, primesc de la stele sărutul luminii. Fideli iubirii până la …maxim, mână-n mână cu fericirea, îşi aştern paşii pe aleile vieţii acceptându-i cu seninătate, anotimputile…. nu se tem de ninsori!. Permanenţi solişti ai unei simfonii în alb, îşi plimbă arcuşurile pe viori de speranţă, visând, poate prea mult uneori, dar visând pentru că în ei, există acut nevoia de adevăr.

…Acum o sa aud chestii trestii.. gen: „Wtf ?”, „Ce rost are să mai visezi, să mai speri la adevăr într-o societate în cădere liberă cu moralităţi îndoielnice” sau „Mă laşi măh cu filosofeala asta de 2 lei, zii băh din 2Pac(Pac) că eşti mai realizat”, „Te-ai trezit şi tu cu adevărul tău să ne seci :)” …. aşa o fi mai ştii?, doar avem cu toţii o părere.

…Ştiu e plin netul si Românica de păreri, de clişee, de critici şi tensiuni, … nu am descoperit eu apa caldă, nu mă refer la adevărul … suprem, doar mă gândeam (ştiu, se intâmplă rar) că atâta timp cât zilnic ne confruntăm cu adevăruri parţiale, cu strategii motivaţionale o „părere”-n plus nu strică.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Polimorfe. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s