Dominoul indiferenţei cu istoria,

Oare de câte runde are nevoie o ţară să ajungă KO …K(nock)O(ut)?, cred că răspunsul depinde de noi, de fiecare. Noroc cu Goagăl, gagăl, gugăl că mai afişează una alta, un documentar ceva, că altfel riscăm să trăim din zvonuri, povestiri străvechi, datini, etc… .
De parcă nu avem destulă treabă cu durerile cotidiene, cu bla-bla’urile de zi cu zi, cum nu era destul că cel mai vechi stadion din România a fost demolat pentru un hipermarket (primul meci oficial disputat in România, 15 septembrie 1899, Atletic Club Arad – Universitatea Budapesta, scor 0-0), cum cică pasiunea orbeşte uneori şi minţile cele mai luminate, avem parte şi de un destoinic “Dorel” buldozeristul, care rivalizează cu Bute şi ne ajută să mai “scăpăm” de încă 30 m de istorie (ca să fiu în tendinţe), a fost făcut praf o parte din zidul cetăţii dacice Sarmisegetuza Regia pe o lungime de 30m…dar ce mai contează? s-a făcut o parcare de 3.000 m pătraţi (suntem salvaţi). Unde nu reuşeşte istoria, mai dăm o mânuţă de ajutor… .
De ce nu vorbesc despre unul dintre puţinii români care mai ridică lumea in picioare?, păi Bute se descurcă foarte bine şi singur, îl merităm noi oare?, este un prezent …avem în schimb o frunză şi un trecut de creionat.
Suferinţa dezvoltă şi consolidează conştiinţa, oare devenim mai conştiincioşi dacă suferim după trecut?, marea sensibilitate favorizează o suferinţă mare…, şhit tot emo, tot suferinţă?….
Înţeleg că sadismul didactic e catastrofal, nu vreau să ţin prelegeri, …ştiu, nu neapărat cunoaşterea trecutului este un vector spre viitor, iar eu nu sunt (probabil -au- din păcate) marele patriot care ar trebui să reiasă din unele cuvinte “d-acilea”, de muuult nu mai plâng, nu mă mai mişcă un “Noi suntem români”, însă poate ar trebui să mă scutur de indiferenţa asta tipică anilor 2000; doar ştiţi povestea cu indiferenţa – indiferenţa, boală ucigătoare pentru cei care o practică cât şi pentru cei care o suportă.

Sursa aici.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Diverse și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s