Şahul, Chinezul, Arad Open, blogul, concurentul :) 1

16 piese, un concurs (cu tot cu concurenţi :D) & Chinezul.eu
Ce se mai joacă azi între 2 concurenţi, jucatori, sportivi, cu 16 piese: 8 pioni, 2 turnuri (ture), 2 cai, 2 nebuni, un rege şi o regină….  culmea nu-i vorba despre scraMbble, fifa 20_câtva, sau alte joace cu volan aşa-i?.
Vă mai aduceţi aminte de şah?, de ideea de sport fără cartonaşe sau valize?.
La început fiecare (…evident din cei 2 jucatori) are 16 piese (cele enumerate şi mai sus) unul cu piesele albe, celălalt cu cele negre. Jucătorii mută pe rând, după anumite reguli…scopul jocului fiind obţinerea matului, când atacăm regele şi dumnealui nu mai poate evita capturarea „& puntepunte…”
Sunt convins că multă lume ştie cu ce se papă sportul acesta al minţii (altul faţă de mătreaţă) dar nu ştiu câţi dintre noi, voi, ei, sau ele, se mai încumetă să se bage la un astfel de concurs, cu toţii suntem prea grăbiti, agitaţi, zăpăciţi cu de toate să mai zăbovim pe mutarea nebunului pe Mureş în jos.
Well… se pare că suntem (din nou) norocoşi acilea la Arad…avem parte de un trial, „Arad Open 2011 va avea loc în perioada 05.08 – 11.08.2011 în Arad, sala de concerte a Palatului Cultural”, cu participanţi cam de peste tot :).

http://www.aradopen.com/

Nu vorbim despre o chestiune întâmplătoare, este o iniţiativă ajunsă la ediţia a patra, organizată de Şah Club Vados Arad, alăturându-se si Primăria, Consiliul local Arad, Centrul Cultural Arad… .
Începuturile acestei runde…Vineri 05.08.2011 orele 15.30, startul acestui turneu iar odata cu deschiderea oficială are loc şi o şedinta tehnică, urmând ca în cursul zilei să înceapă prima rudă, rundă a turneului.
Pe durata turnerului, în Parcul Eminescu ne putem bucura de partide demonstrative.
Mai multe informaţii despre competiţie, premii, organizare, se pot găsi pe site-ul special dedicat acesteia, http://www.aradopen.com/.

Din răsfoiala online’ului reiese că (citând din sursa mama): Chinezul pasează, Blogal Initiative se implică, premiază:

Premii:

Premiul I – un set de șah în valoare de 245 RON de la magazinuldesah.ro
Premiul II – două interviuri pe chinezu.eu cu doi dintre bloggerii câștigători
Premiul III – 3 articole publicate pe sportlocal.ro, scrise de către câștigători cu un profil al fiecărui blogger câștigător

Mecanism
–  juriul format din reprezentanti ai Șah Club Vados, organizatorul Arad Open 2011, și ai Blogal Initiative vor aprecia creativitatea bloggerilor în promovarea turneului și în relatarea de la fața locului. Puncte în plus primesc bloggerii care vor realiza interviuri cu participanții la turneu, vor posta poze și vor scrie materiale de culoare din timpul turneului.
– criteriile după care se va face jurizarea sunt creativitatea și implicarea în campanie.”

Avem competiţie, avem juriu, avem premii, so’ haideţi să haidem şi noi cu mic cu mare, de la bondar la regină… la Cricket, pardon Sky, hm… parcă era cu S din 3 letere…Şah cu toţii :D, (şi) parcul ne aşteaptă, acuma că-i în spatele primăriei cred că-i de bun augur… (măcar) de data asta.

Pe lângă programul oficial există şi extra-activităţi la care puteţi participa:

Sâmbata 6 august – ora 18.00:  excursie & degustare de vinuri în Păulis;
Luni 8 august – ora 10.00: excursie cu barca pe Mureş

Închidem sesiunea cu mulţumiri tuturor celor implicaţi (amintiţi şi mai sus prin diversele „lince”), precum şi pieselor de şah ce încă mai au răbdare cu noi deşi le mutăm cu prea multă (com)pasiune.
Să ne auzim cu ghini şi să ne videm în cât mai multe.poz(n)e.

Destul cu parantezele,
Baftă tutuLoL.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Arad și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s