Let’s do it Romania & MaiMultVerde pentru noi,

Let’s do it, şi o s-o facem din nou, iarba verde de acasă trebuie musai păstrată curată, oraşul întretinut, Mureşul să curgă doar într-o singură direcţie & altele din gama.
Salut (voios de pionier, sincer) cu drag astfel de iniţiative locale, generale de un entuziasm şcolăresc al altor vremuri. Entuziasmul ăsta şcolăresc mă duce evident „cu bibilica” (îmi aduce remember) de colectarea de maculatură, frunze de dud, culesul porumbului, a gunoaielor lăsăte de alţii…. dacă atunci se putea, acum ar trebui să fie şi mai spornică treaba.
Se întamplă să fie mai multe iniţiative de bun augur pentru un mediu mai curat, dintre care 2 mi-au ajuns la urechiuşe şi la care vă (ne) îndemn: Let’s do it, România şi Proiectului Grătar Curat 2011.

Însă am ca tot românul o dilemă, ori două, ori trei? ( ..de fapt am mai multe dar azi am un fix cu astea două, trei).
Prima clemă, pardon dilemă:… de ce mereu, dar mereu (nah că sună prea grav) trebuie să existe porniri voluntare pentru a întreţine curăţenia?…. firmele responsabile de curăţarea mediului înconjurător încotro?, da :(, chiar ce întrebare aiurea;
A 2-a dilemă: de ce nu putem înnăspri, sau aplica amenzile pentru chiştocul aruncat aiurea sau doza de bere părăsită prin păduri, poate puţină contrângere ar aduce disciplină;
Pe de altă parte deşi nu vreau să fiu maliţios, a 3-a dilemă poate atrage controverse, era o vorbă “Cu o floare nu se face primăvară”, (sau poate se face), însă dacă mereu strângem după alţii unde vom ajunge?, poate dacă-i lăsăm cu mizeria la botic, vor învăţa să mai şi cureţe locul măcar pentru că data (a)viatoare vor reveni?.
Mulţumiri organizatorilor, chiar merită să Attending :).
Spor să avem.

Pentru mai multe detalii despre aceste iniţiative accesaţi cu încredere site-urile sursă:
A.
Let’s do it, Romania! 2011: site-ul Let’s do it, Romania!
B. Citez:
„MaiMultVerde şi Golden Brau te invită la voluntariat sâmbătă, 6 august, pentru o acţiune de curăţenie şi responsabilizare a grătăragiilor din Pădurea Ceala, de lângă Arad, în cadrul proiectului Grătar Curat 2011”:
MaiMultVerde Arad

Reclame
Acest articol a fost publicat în Diverse și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s