Şahul, Chinezul, Arad Open, blogul, concurentul :) 2

Începem cu un Deci (românesc) şi încheiem cu un Mulţumesc (străinez).
Mulţumesc Arad Open, Mulţumesc Cristian China-Birta pentru tot şi toate, pe lângă aerisirea de prin parcul M. Eminescu, am avut parte de cunoaşterea unor caractere speciale cu pantofiori cu luminiţe, sclipici în păr şi tot felul de pokemoni pe tricouri. Zici că eram pe un câmp de luptă printre (mici) spartani de un fair play ieşit din comun, o fi de vină spiritul concursului, o fi de vină buna creştere, o fi de vină mintea mea? … nu ştiu, ştiu doar că am rămas impresionat de spiritul momentului. Când vezi „antrenori”, profesori, copii socializând de o asemenea manieră parcă eşti pe alta planetă nu în ….România competiţională pe planuri aiuristice… . Fantastic modul de empatizare din priviri, la 8 ani :), joacă corect, serios, îşi notează fiecare mutare fiind atenţi să nu greşească. Desi era un termen limita în 15 minute marea majoritate a jocurilor s-au încheiat, iar în cam 1 ora au mai rămas doar câteva partide răzleţe. Cât despre celebrele puncte Elo, aduse în prim plan de către un matematician Arpad Elo, cale lunga pân’ la ele, dar toţi luptă de parcă ar fi ultima „trântă” până să devină Mare Maestru.
Cum să nu fii impresionat de diferenţa de replici de la parc la sală?, de la Cantonament style la pasiune şi concurenţa, de la „Măh, de ce ai dat dama aia” din parc … la discuţia dintre doi mici concurenţi „Lupta are o mutare imposibilă. Nu uita!” cum să spui aşa ceva la 8 ani fără să rămână cei din jur paf?… pe de altă parte totul s-a scurs într-o liniste de mormânt la strigătul: „Negrul apasă pe ceas…Staaart” (când toţi am dat năvală pe holuri la poze şi interviuri mai mult sau mai putin convenţionale).
Programul se anunţa Sâmbătă 06.08.2011 orele 16:30 runda 1 turneul de copii, însă abia în jurul orelor 17.00 au ajuns copii pe la mesele de joc, dar nu e nimic pierdut, mai este timp pentru a le studia mutările, turneul se încheie joi 11.08.201, orele 9:30 runda 9.

Mai Gios câteva poze (cu scuzele de rigoare pentru calitatea lor):

Reclame
Acest articol a fost publicat în Arad și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s