Cartea, blogul sau indiferenta retelei?

Cică „Dacă un tablou zugrăveşte o mie de cuvinte, unele desene reuşite de pe peretii barurilor te-ar putea lăsa fără glas”, nu (cred) că prin baruri am auzit asta, oi fi scris-o, sau citit-o?, mi-o aduc aminte mereu,
aşadar şi prin U(r)mare nu ar fi rău să aduc în discuţie şi un subiect suficient de depăşit, deplasat (cred) pentru unii, dar prea puţin promovat pentru a face vâlva necesară, so… m-am aliniat spre promovarea scrisului, cititului sau povestitului sub orice formă.
„Care mai scrii sau mai citeşti ceva prin ţara asta mă?” o întrebare simplă la care aş vrea un răspuns sincer, alea, alea… . Scrisul, cititul… .
Scrisul, cititul, da :), un fel de wtf al indiferenţei, chestiile alea ce dispar încet încet din funcţiile creieraşului nostru obosit de foamea de nou şi lenea de …vechi. Deşi este evident trendul spre bloage, laptoape, tablete şi alte mijloace de a răsfoi on-lineul nu sunt foarte convins că suficientă lume mai scrie, cu atât mai puţin citeste. Parcă prea mulţi îşi ţin cărtile încă în folia originală prin biblioteci, sau chiar preferă posterul în locul raftului cu cărti, parcă prea puţini mai „urcă …..ceva” pe netul nostru cel de toate zilele, parcă am uitat de când cu socializarea de spoarte, parcă… . nu se mai cumpă carte, sau e doar parcă?… .
Apar toot mai multe bloage, în definitiv e de apreciat, asta înseamnă că sunt opinii, că avem oameni isteţi, măcar aşa dar să cetim calitate, sau o concluzie raţională, pe bloage cam despre concluzie este vorba, concluzia contează, nu neapărat pologhia.
Ca idee o să spuneţi că tot despre veşnicile şi vechile principii este vorba, consecvenţă, reciprocitate, dovadă socială, autoritate, simpatie, raritate (cei 6-să cai frumoşi), este vorba şi pe marile reţele de socializare; teoretic nimic mai adevărat plus că oricum reţeaua (ce a film sună asta), o poti folosi spre promovare, dar m-ar alina sufleteşte să mai văd şi oameni cetind o carte, mai există aşa ceva?….. chestia aia cu file (cecul probabil). In(ba)dubitabil nu-s de neglijat nici reţelele, timpul pare infinit p-acolo (deşi fiecare săptămâna parcă devine tot mai scurtă cu câteva ore … mna dependenţa).

Evident nu închei fără să aduc mulţumiri celor ce promovează (şi) oleacă sau mai multă cultură (porumb, pomi fructiferi, cărti, poezie, proză, evenimente locale…naţionale) aş enumera vreo… câţiva dar gura lumii bate filmul, unde mai pui că îmi este să nu par lingăul satului.

Până la urmă n-ar fi rău să ne planificăm viitorul oleacă (nu doar pentru a nu rămâne niciodată fără varză) ci poate ne-ar prinde bine să mai cumpăram şi câte o cărticică :).
Acum să nu alunecăm pe varianta „no tengo dineros” pentru o carte cu tot cu criza asta celebră; sărăci, bogaţi cum om fi ( ..şi aşa sărăcia, bogăţia sunt niste amărâte valori relative).

Reclame
Acest articol a fost publicat în Diverse și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s