Televizorul noul meu ornament,

Pe final de an începe perioada de „luptă” printre raioane, magazine; munceşti… să-ţi ocupi un loc fruntaş printre raioane, să-ţi expui mândru prada pe banda mişcătoare… .
Printre lupte, savurăm şi episodul pilot al sfârşitului de an: plăcinte, sarmale, culinariada de iarnă, ler, colind peste colind în loc să ne dorim dreaq nişte linişte sufletească.
Mai semnăm condica prin cluburi, mai privim spre televizor, chestia aceea odată cu lămpi acum cu led-uri, cristale lichide & etc… era o chestie utilă, măcar ţineai peştele de sticlă pe el, acum ne zbatem să fie Full HD, să citească diverse medii, să fie smart tv, .. să să… .

Până în acest sfârşit de an pot spune că am fost un susţinător al utilităţii unui astfel de… obiect, dar… mereu există un dar (noul val media mă determină să fac un consum mai mic de energie electrică, bani). Tehnologia o fi avansat dar televiziunile parcă bat pasul pe loc… şi ne mai mirăm că se mută încet încet lumea pe internet?.
Glumele respectau definiţia de prin dicţionare, vedeam filme de calitate şi ne încântau auzul cu voci pe cât de celebre pe atât de minunate. Nu, nu este vreun episod nostalgic, însă un fir de părere de rău mi-a rămas totuşi. Într-o lume românească de secol 21, crudă şi săracă puţini mai aleg, majoritatea se mulţumesc cu ce li se oferă, sau cu … încă un revelion marca „Vila plăpumioara”?, „binecuvântaţi” fiind de al nu ştiu câtelea concert marca Fuego ori Banica Jr..

Încerci să te relaxezi, dar surpriză, televizorul tău refuză să te mai asculte, îi ceri un film de calitate, o emisiune de divertisment, o ştire în schimb găseşti combinaţia fatală: vrăjitoare, filme cu şi despre psihopaţi, taxe, bocitori coreeni, …şi mai nou înmormântări live… măcar lăsaţi-l să îşi înmormânteze tatăl în linişte pe micul nostru prim’. A nimerit şi el în săptămână nebună a schimbării la faţă a anului, a mai prins câte un colţ de prima pagină că doar era musai să se strige-n gura mare că are şi el o durere în familie şi cum jurnalismul se mănâncă la noi cu lingura mare …evident că indigestiile se ţin lanţ. Ştirile clasice făr’ de număr… „Aglomeraţie spre munte, aglomeraţie dinspre munte”, „MApN vrea să cumpere peste o sută de tone de cartofi pentru şase unităţi militare”…, „Văjitoarea X”, „Vocea factorului Y”, asta ca să le mai ameţesc şi eu un pic.

Sunt curios, a câtă reluare cu Rambo IV trebuie să o mai urmărim?, nu mai avem parte nici de Vacanţa Mare, Divertis, niente, eventual vreo reluare, vreo dezbatere inteligentă despre semnificaţiile unui sfârşit de an, un Singur acasă, ceva?. Păcat, mulţi dintre cei buni s-au cam retras, în tot răul şi-un bine, o parte bagă blogging. Un lucru însă devine obicei, au început reclamele la asigurări aşa-ţi dai seama că se apropie noul an.

Şi totuşi mai apar ştiri gen… o nouă televiziune va emite din data de………… „X”…mai ştii poate 2012, îmi va schimba părerea, poate voi mai da drumul televizorului şi pentru adevărata sa functie, că de ornamente sunt sătul.
Hai, un 2012 mai spornic şi mai inspirat !.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Diverse și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Televizorul noul meu ornament,

  1. Din păcate ăstea sunt chestiile care fac rating iar televiziunile se conformează. Nu o să-şi schimbe televiziunile grila de programe pentru noi ăştia câţiva ‘nonconformişti’!

  2. OnlyMe zice:

    Yah, corect şi asta, raiting, audienţă… măcar de s-ar copia mai calitativ unele formate de dincolo. Ştiam doar de o televiziune care transmitea live de la orice înmormantare… parcă-s tot mai multe.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s