Nea Iancule, inca traim

În ultimul timp am ajuns destul de rar pe aici, prin casă, să apuc să mai postez câte ceva devenise o himeră. Odată cu noile schimbări, sper să modific măcar acest aspect.
Trecând peste toate „siropurile” scrise pe aici uneori, nu pot să nu remarc „marea revoluţie”, involuţie din ultimele zile. Pe toate site-urile (inclusiv de socializare), programe de ştiri, românul nu se dezminte, toată lumea îşi dă cu părerea scrie, despică firele în patru, opt, sau zece; te îndeamnă la …protest că de… acum e momentul să scăpăm de tiran, unii să ieşim în stradă, alţii postează poze cu diverse despre Băselu’, Ponta, etc… so?, s-a băgat cumva în galantare vreun os nou de ros?.

Iar ne apucă schimbările?, să apuc să văd / aud / citesc cum unii strigă „Jos Mitică, de la Ligă!”, alţii mai şi scriu pe fb ..”50 de ron să strigi contra, pro”, unii o dau cu regele, unii alţii cu clasa politică, unii dau cu pavaj. De fapt ce vrem?, audienţă?, sau mai bine zis ce schimbăm cu ce? că de câţiva ani tot schimbăm pe ei ca pe timbre. Nu despre Smurd, legea sănătătii era vorba?, uh, se mai ştie şi despre articolul acesta cumva?… sau joacă ceva echipe vreun sport?, că zău nu înţeleg cum se poate ajunge la spargeri de magazine?, sunt curios cine plăteşte toate acele pagube de …prin ţară, nu tot buzunarul meu de contribuabil?.
Să mă apuc acum să teoretizez despre responsabilitate?, vrei o schimbare? începe cu tine!. Cine nu ar vrea oare un sistem curat?

În altă (dez)ordine de idei televiziunile trasmit exact ce şi cum trebuie, Drăgoteasca recunoaşte pe ici pe colo că există şi huligani, nu doar cetăţeni, candidatele la primărie Sânziana Buruiană şi Ioana Popescu oare nu se duc şi ele la popor? o revoluţie cu perversiuni!, ceva?. Irinel am înţeles că a cam fost bruscat 😦 .
Azi oare ies la revoluţie şi fanii echipelor din Liga a II-a?, că mai ieri, alaltăieri erau bănuiţi tot felul de …ultraşi dinamovişti, stelişti, etc… cu şurubelniţe, pietre la pungă, păi dacă se dovedeşte că suporterii lor au generat ce văd pe tembelizor desfiinţarea echipelor poate ar fi o soluţie?.

Oricum fiecare are părerea lui, de cele mai multe ori diferită de restul universului, oare o fi greu să se protesteze mai calm?, chiar vă simtiţi mai ok cu capetele sparte?, sincer cam doare… . Cam doare şi ..ştim noi ce a unora, na hai să-i zicem tupeu, cică din cauza de „mitinguri” nu vor mai veni investitorii în ţărişoara asta, de parcă Nokia sau Tnuwa din aceeaşi cauză or fi plecat.
Da recunosc, (momentan) sunt apolitic, orice culoare vine tot rata aia o să o am, dar nu mai suport să văd celebra „tanti” care nu demult râgâia efectiv într-o cronică a carcotaşilor (la propriu) să îmi prezinte micul revoluţionar de 10 anişori căruia Băse’ (personal) i-ar fi luat alocaţia. Nu…, nu schimb canalul dacă nu-mi convine, sunt sadic de felul meu… vreau să văd până unde duce… dorinţa de audienţă. Pe deasupra, Ion Iliescu este încă în viaţă, iar asta nu este decât o alta poveste despre stat acasă de „revoluţie”.

Sper ca măcar în seara asta să nu mai aud de capete sparte, de limitele …fărădelegii, bla..bla… .
P.S. Cu toate că nu am afirmat nimic nou, decât ce deja ştie toata ţara asta, terminaţi cu invitaţiile la …proteste, dacă vroiam eram deja în stradă pe tancuri sau reni dacă cumva or mai fi prin faţa primăriei.

Pe scurt, „Oare Pepe si Zăvo’ or fi ok?, Băi.. e criză” ….. Fail, mai depinde şi de noi. So până să dramatizăm, niţel calm, sau destindere nu ne-ar strica, darămite ceva analiză”.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Diverse și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Nea Iancule, inca traim

  1. Credeam că eşti în linia I de nu aud nimic de la tine 😀

  2. OnlyMe zice:

    În linia I aruncătoare de 120 pavaj?, am pancarta mea sunt pionier… Momentan sunt doar un mic beta protester, prin alte metode & i’evident din alte motive… .

  3. Katy zice:

    Te-ai fi gandit ca operele lui nu s-ar regasi in realitate si peste atatia ani.. si totusi..

  4. OnlyMe zice:

    Şi totuşi le regăsim pretutindeni yah, corect!… dar ce mai contează, românul pe lângă că s-a născut poet, s-a născut şi descurcăreţ.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s