Pinterest, noua fita sau noul val?

Ca orice “consumator” de Social Media, ca orice posesor “ciumec” de smartphone pe Android, din timp în timp, într-un fel sau altul aud, citesc despre enşpemii de aplicaţii şi fel de fel de reţele de socializare.

Aşa cum Foursquare devenea subiectul începutului de an 2010, Quora – 2011 (despre care nu se mai aude mare lucru), iar Klout, YouTube, Google Plus, Linkedin, Reddit, MySpace, Twitter, Facebook sunt deja mult prea discutate, cunoscute, dezbătute şi studiate, acum a venit rândul Pinterest, cea mai discutată platformă online a momentului, să ni se prezinte.
O nouă platformă socială, de fapt un panou virtual, o reţea de social bookmarking cu imagini organizate pe categorile, planşele, “panourile” stabilite de tine, (locuri pe care ai vrea să le vizitezi, design, citate, cărţi, film, muzică, gradinărit, fitness, animale de companie, tehnologie, redecorarea casei, fotografii, & etc., eu cam aşa am dat – din poză-n poză – de multe site-uri de interes culinar nu de alta dar ştiu că Bucătar Maniac căuta aşa ceva), iar CrazyMan sigur ar fi interesat de partea cu “Create an online shop”, sau va face comparţii cu StumbleUpon.
Ca să simplificăm, după cum spune şi numele se dă un ac, o pioneză… / Pin şi un maxim interes de a fixa lucruşoarele, sau partea foto, video ce ţi se pare interesantă de pe internet pe un panou / Board.
Vine cu o interfaţă simplă, placută, e drept că pare mai degrabă o combinaţie între Delicious şi Tumblr, sau între Digg şi Tumblr … .evident cu parte de Folow / Unfollow, Like, Tweet.

Tools: Pin it
Prin simpla utilizare a bookmarklet-ului “Pin It” (care presupune “← Add this link to your Bookmarks Bar”) poţi adăuga (prin drag & drop) link-ul în bara de marcaje.
Putem adăuga commenturi, sau da Follow la planşele, panourile, fotografiile utilizatorilor sau …şi mai simplu dam “Repin” şi le salvăm pe una din planşele noastre.
Când vine vorba de interacţiunea cu alţi utilizatori, puteţi comenta pe acele lor, sau se poate da un “Repin” la unul din propriile noastre planşe. Fiecare PIN va fi însoţit de fotografia de profil a utilizatorului caăruia i-a plăcut sau care a dat Repin.

Lansat în 2010, şi-a creat repejor o bază mare de utilizatori, chiar şi cu metoda de înregistrare bazată doar pe invitaţie prinde teren. Dacă este să ne orientam după un studiu / ianuarie, când Shareaholic ne arată cum Youtube, LinkedIn, chiar Google Plus cam rămân în urmă ca trafic generat ne putem gândi că va prinde la public.

Ca idee uite, dacă tot au şi varianta de a ne organiza tot felul de liste, de la alimente preferate, la dorinţe, n-ar fi rău să renunţăm la haos, să trecem puţin şi la obiective, pe vremuri erau acele panouri din… plută pe care atârnam fel de fel de hârtiuţe, planuri, notiţe, acum avem alte opţiuni, ale vremurilor noastre agitate ia să le folosim.

Că este destinată doar artiştilor, designerilor, restaurantelor, că tot pe Twitter ori Facebook o s-o ardem în continuare, că vor da companiile marea lovitură pe o reţea socială (deşi mă îndoiesc) om trăi şi om vedea ce ne rezervă viitorul, momentan rămâne o altă felie aspectuoasă a internetului de studiat, a cărei utilitate o vom stabili fiecre pentru el.

Pentru curioşii cu chef de studiat, o mică lectură: Everything you need to know about Pinterest.
So dacă doriţi inspiraţie pentru creativitate, sau pur şi simplu vă place organizarea ori vă loveşte curiozitatea, lăsaţi mai jos un comentariu şi trimit invitaţia,

Reclame
Acest articol a fost publicat în Diverse și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Pinterest, noua fita sau noul val?

 1. Elena Cracut zice:

  Pare fain…m-ai facut curioasa sa-l incerc si eu…
  Daca e un lucru bun si mai ales util sigur va prinde 🙂

 2. OnlyMe zice:

  @Elena, check email, invite send pentru Pinterest, enjoy-it!

 3. OnlyMe zice:

  Pare… şi iar pare, (momentan) mi se pare că face cam ce făcea tumblr când au început oamenii să se lenevească, să încarce numai poze, linkuri. (e un fel de blogging ptr lenesi?). Rămâne pentru analiză, mai mult decât sharing. Dacă ai grijă şi urmăreşti persoanele care ştii că adaugă conţinutul pe care-l cauţi tu e relativ ok. În ultimele zile am încercat să urmăresc diversi fotografi, poate poate. …

 4. Pingback: Măgarul lui Buridan | Bloaga lu’ Crazy

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s