Suporterul de ardeal,

 

Nu este vorba nici despre noua senzaţie mediatică de la Vatican şi nici despre raportul MCV luat la puricat de europarlamentari, azi mă mulţumesc cu o porţie de sport.

În plină schimbare de news feed a unei societăţi îmbătate de aflatoxină şi carne de curcan sau de tun pentru o Europa în derivă şi a unor grile de programe ciudate de pe la rds, în săptămânile când steaua dă piept cu hazardul de prin Albion, într-un sport românesc tot mai mediocru dominat de comisii şi alte lucruri hilare sau lupte libere (vezi Sportul Studenţesc) în care nu ştii dacă faptul că două echipe joacă cu acelaşi sponsor imprimat pe echipament sau că unii (din aceeaşi echipă, Severin) au sau nu sigla echipei imprimată pe piept… nu reprezintă o dovadă a neglijenţei, a sărăciei sau a neprofesionalismului unui management la-ntâmplare, românii încearcă să mă surprindă cu lucruri simple dar de efect).

Etapa trecută din Liga întâi, liga lu’ Mitică cum i se spune mai popular, una dintre echipele cu zbateri pentru supravieţuire „U Cluj” a avut ghinionul să fie sancţionată… obligaţi să joace un meci cu porţile închise – este vorba de întâlnirea cu CS Severin, din cauza incidentelor din meciul cu Steaua.
În tribune „au avut onoarea” să stea în frig doar femeile şi copii până în 14 ani, dar asta nu i-a împiedicat pe fanii ardelenilor să fie alături de favoriţi.
S-au cumpărat bilete de solidaritate de către suporteri chiar dacă nu reuşeau să intre pe stadion, bla – bla; asta deja se ştie (ba chiar de mai multe etape de când suporterii tot cumpără pe bilete, şi banii ajung, deşi echipa pierde, sub formă de primă pentru jucători); însă gestul ce m-a făcut să ajung la postarea aceasta este altul.

Concret, după spusele şi văzutele de pe site-ul gigi, pardon DigiSport aflăm că aproximativ 1000 de fani de-ai Universităţii s-au adunat în faţa arenei din Cluj şi au vizionat partida cu severinenii pe unul dintre peretii stadionului, prin intermediul unui proiector, totul …de pe laptopul unui suporter, de aici spiritul ce m-a facut sa (hai să zicem scriu) rândurile astea.

Deşi trăim o într-o perioadă de tactică spirituală gen tiki-toaka poate ar trebui să fim ceva mai spirituali cu toate că, da, trăim într-o epidemie a talentelor negative, „tunuri”, „ţepe”, etc.-uri peste tot, hai să estem serioşi astfel de gesturi nu prea mai auzi / vezi în plan sportiv pe plaiul nostru mioritic, cu toate că suporteri sunt mulţi. Cu cât umbli dai de oameni, şi oamenii sunt tot mai rari.
Ştiu şi zvonul că Divinitatea îl ajută într-un fel sau altul pe cel cu mai puţine milioane de euro, însă nici eu şi nici clujenii de mai sus nu ne simţim prea bine.

Închei lăudând iniţiativa suporterilor clujeni, că doar toată lumea depinde de două lucruri: de muncă şi de noroc în viaţă asta iar norocul pe la români e ca frigurile, nu apucă pe toţi – dreaq ştie, m-am emoţionat mno., ho’ că nu-i moarte de om.
Cât despre titlul articolului, probabil că nu are legatură cu conţinutul blogului însă când se aliniază planetele… se aliniază, aia e!, şi n’ai ce’i face! 🙂 (e de bine!).
Ok, suporterii în general au şi exagerări dar de data asta merită votul ală pozitiv.

Bravos naţiune.

 

Reclame
Acest articol a fost publicat în Diverse și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Suporterul de ardeal,

  1. Oau, articolu’ ăsta există aievea?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s